Czujnik dojrzewalni bananów typ Pt100-CDB, Pt500-CDB, Pt1000-CDB


Szczegóły w formacie .doc


Czujnik temperatury typ Pt100-CDB, Pt500-CDB, Pt1000-CDB przeznaczony jest do pomiaru temperatury w dojrzewalniach bananów. Igła pomiarowa czujnika wykonana jest z cienkoœciennej rurki ze stali kwasoodpornej 1H18N9T zakończonej grotem. Czujnik posiada rękojeœć z której wyprowadzony jest przewód elastyczny w izolacji PUR w wersji spiralnej lub prostej. Konstrukcja czujnika gwarantuje małą stałą czasową pomiarów oraz wysoką odpornoœć na warunki klimatyczne. Czujnik przystosowany jest do wbicia w towar.


Przykłady zastosowań: do pomiaru temperatur w dojrzewalniach bananów , w komorach dojrzewalni lub wewnątrz owoców, chłodniach owoców, warzyw, kwiatów


DANE TECHNICZNE:

  • zakres pomiarowy
  • element pomiarowy

  • max. prąd pomiarowy
  • Typ elementu pomiarowego
  • rękojeść niebieska
  • rękojeść brązowa
  • rękojeść czerwona
  • Długość igły pomiarowej
  • średnica igły pomiarowej
  • Przewód pomiarowy

  • Długość przewodu
  • Masa
  • Stopień ochrony

 

-40oC +90oC
cienkowarstwowy opornik platynowy
zgodny z DIN IEC 751
4mA dla Pt100, 1mA dla Pt500, 0,5 mA dla Pt1000

Pt100 kl. A
Pt500 kl. A
Pt1000 kl. A
175 mm
6 mm
3 x 0,25 w izolacji PUR, prosty
3 x 0,25 w izolacji PUR, spiralny
prosty 3 lub 5 m (inne długości do uzgodnienia)
spiralny 350 mm lub 500 mm (o zasiegu odpowiednio 3m lub 5m)
0,14 kg (dla 5 mb przewodu 0,18 kg)
IP 68

Rys1. Hermetyczny czujnik igłowy do chłodni Pt..-CDB z kablem prostym i spiralnym PUR.




Rys2. Hermetyczny czujnik igłowy do chłodni Pt..-CDB z kablem prostym lub spiralny PUR oraz złączem DIN


SCHEMAT ELEKTRYCZNY:


Rys3. Schemat podłączenia czujników Pt..-CDB


SPOSÓB ZAMAWIANIA:

W zamówieniu należy podać: nazwę czujnika oraz typ zgodnie z tabelą.
Na przykład: Czujnik dojrzewalni bananów typ Pt100-CDB/175/5/SP oznacza czujnk z elemnetem pomiarowym typ Pt100, długością



 


Przedsiębiorstwo Automatyki Chłodniczej Szaniawski, 05-803 Pruszków ul.Lipowa 37, tel./fax:(0-22) 758-67-26
e-mail: kontakt.pach@szaniawski.pl
© Copyrights 2001 SISS