Igłowy czujnik temperatury
typ
Pt100-ICT, Pt500-ICT, Pt1000-ICT


Szczegóły w formacie .doc


Zastosowanie:

Igłowy czujnik temperatury typ Pt100-ICT, Pt500-ICT, Pt1000-ICT przeznaczony jest do pomiaru temperatury w przetwórstwie i przechowalnictwie produktów żywnościowych. Igła pomiarowa czujnika wykonana jest z cienkościennej rurki ze stali kwasoodpornej 1H18N9T zakończonej hartowanym grotem ze stali nierdzewnej 3H13. Czujnik posiada głowicę przyłączeniową wykonaną z oksydowanego aluminium. Konstrukcja mechaniczna czujników gwarantuje małą stałą czasową pomiarów oraz wysoką odporność na warunki klimatyczne.
Przykłady zastosowań: pomiary temperatury w dojrzewalniach bananów, pomiary temperatury w procesach zamrażania i rozmrażania, itp.


Dane techniczne:

  • zakres pomiarowy
  • element pomiarowy

  • max. prąd pomiarowy
  • głowica srebrna
  • głowica brązowa
  • głowica czerwona
  • długość igły pomiarowej
  • średnica igły pomiarowej
  • linia pomiarowa
    dla Pt100
  • linia pomiarowa
    dla Pt500, Pt1000
  • temperatyra otoczenia głowicy
  • masa
  • stopień ochrony

 

-70oC - +180oC
cienkowarstwowy opornik platynowy zgodny z DIN IEC 751, f-my HERAEUS SENSOR GmbH
5mA
Pt100 kl.A
Pt500 kl.A
Pt1000 kl.A
130 mm
3 mm

3 przewody

2 przewody
-40oC - 100oC
0,07 kg
IP 65

 


Przedsiębiorstwo Automatyki Chłodniczej Szaniawski, 05-803 Pruszków ul.Lipowa 37, tel./fax:(0-22) 758-67-26
e-mail: kontakt.pach@szaniawski.pl
© Copyrights 2001 SISS